MuziekCentrumWestland gaat van start!

Project Description

De stichting MuziekCentrumWestland (MCW) werd op 18 augustus 2010 opgericht. Bijna vier jaar lang hebben de vijf actieve bestuursleden met hun leden en sympathisanten zich sterk gemaakt om muzikale krachten te bundelen in één geschikt Westlands pand. Dit voorjaar werd in gebouw De Binnenhaven (achter Westlandtheater de Naald) in Naaldwijk de ruimte gevonden om het muziekcentrum met behulp van de gemeente en sponsoren daadwerkelijk te kunnen realiseren. En op 1 juli 2014 was het dan eindelijk zo ver. In het bijzijn van makelaar Evert van Malkenhorst werd namens de verhuurder door de heer Alex de Zeeuw de sleutel overhandigd aan Jos Borgdorff en Paul Persoon van Muziekcentrum Westland.

In twee maanden tijd zal de ruimte van 160 m² ingericht worden met drie geluidsdichte opname- en oefenruimtes van 25 á 30 m². Het muziekcentrum zal dienen als een ontmoetingsplek voor muzikanten, en in samenwerking met de buren van sociëteit Pax kunnen bij gelegenheid ook podiumfaciliteiten voor optredens beschikbaar gesteld worden. Daarnaast is het centrum ook geschikt voor individuele muzieklessen, workshops en educatieve projecten voor scholen. Op zaterdag 30 augustus zal de officiële opening van het MCW plaats vinden. Dit gaat muzikaal gepaard met de introductie van 12 bands die meedoen aan de Westlandse Popprijs 2014.

Dus wil jij met je band de versterkers eens lekker open kunnen zetten zonder dat de buren er last van hebben? Vind je muziek en techniek zó interessant dat je er meer mee zou willen doen? Of lijkt het je gewoon gezellig om na de bandrepetitie nog even na te kunnen praten? Het kan vanaf 1 september allemaal in het nieuwe MuziekCentrumWestland! Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een vaste oefenavond op contractbasis vast te leggen. Dat kan binnenkort via een volledig geautomatiseerd online reserveringssysteem. Maar ook bands, gelegenheidsformaties, muzikanten, DJ’s en muziekdocenten die incidenteel een ruimte nodig hebben kunnen voortaan bij MCW terecht.

De band B-Sharp zal als eerste regionale band een oefenruimte op een vaste avond gaan gebruiken. B-Sharp was winnaar van de Popprijs Westland 2013 en ze waren onlangs nog live te zien op het grote podium van het Westlandse Cross festival. Wil jij ook je band aanmelden of een oefenruimte reserveren? Dat kan vanaf 1 augustus via de reserveringspagina op de website: www.muziekcentrumwestland.nl Via deze site kan je ook vriend worden van het MCW en je aanmelden als vrijwilliger. Al 25 vrijwilligers zijn momenteel bezig met het treffen van voorbereidingen of gaan vanaf augustus actief aan de slag om MuziekCentrumWestland samen met het bestuur en muziekminnend Westland tot een blijvend succes te maken. MCW, daar zit écht muziek in!

Categories: