MuziekCentrumWestland draait op volle toeren!!

Project Description

Ruim een maand na de opening draait MuziekCentrumWestland op volle toeren. Het muziekcentrum is dagelijks geopend en er is een groeiende belangstelling voor de huur van de drie oefenruimtes ontstaan. Er worden ook verschillende initiatieven ontplooid om voornamelijk jongeren enthousiast te maken en actief deel te laten nemen aan de Westlandse muziekscène. Daarom wordt er tevens geparticipeerd in diverse activiteiten, zoals; Popprijs Westland en Podium Westland.
Bestuurswissel
Een van de MCW-steunpilaren van het eerste uur is ondernemer in de muziek en horecaman, Kees van der Zijden. In Westland en omstreken beter bekent als bandleider en muzikant Kees Toets. Van der Zijden kijkt met trots terug op de afgelopen jaren. “We hebben het toch maar voor elkaar gekregen. Het enige echte Muziekcentrum voor het Westland is gerealiseerd.” Het Muziekcentrum is volgens Van der Zijden in een nieuwe fase beland. De focus ligt nu volledig op de exploitatie en het beheer. “Voor mij is dit een goed moment om het stokje binnen het bestuur over te dragen”, aldus Van der Zijden. “Als muzikant, horeca ondernemer en eigenaar van Kees Toets Muziek blijf ik als kernpartner nauw betrokken bij MCW. Samen maken we er een succes van!”Samen met de huidige secretaris en voorzitter, Paul Persoon en Jos Borgdorff, trok Kees van der Zijden in 2010 voor het eerst bij de gemeente Westland aan de bel. Zij vonden dat de Popmuziek in Westland te versnipperd was en er steeds meer behoefte kwam aan een centrale plek. Hun doel was het samenbrengen van diverse instanties en personen in de popmuziek, waardoor er meer synergie kon worden gecreëerd. En er zodoende concrete initiatieven – zoals het creëren van oefenruimtes – konden worden ontplooid. Ambitieuze plannen die o.a. door hun ijver en inzet binnen vier jaar gerealiseerd konden worden. Want niet zonder trots werd op zaterdag 30 augustus jl. met een flinke klap op de gong het MCW pand aan de Verdilaan in Naaldwijk officieel geopend door wethouders De Goeij en Weverling. Vele belangstellenden hebben die middag met bewondering een kijkje genomen in het splinternieuwe muziekcentrum.
Activiteiten
Van deze studio’s, voorzien van backlines met topapparatuur, wordt nu gretig gebruik gemaakt door Westlandse muzikanten. Inmiddels heeft een aantal bands zich aangemeld om op regelmatige basis te komen oefenen in het MCW gebouw. En van diverse andere Westlandse bands komen positieve reacties op het initiatief om er éénmalig kosteloos te kunnen repeteren! Dat kan nog in het gehele jaar 2014, echter wel op afspraak en op voorwaarde dat dit in het actuele oefenschema past. Er wordt ook gewerkt aan een database met Westlandse bands. Dit gegevensbestand is nu al te raadplegen via Facebook en zal later ook in de website muziekcentrumwestland.nl geïntegreerd worden. Tevens gaan in de maand oktober de voorrondes van Popprijs Westland van start. De finale zal op 15 november in Popcentrum Nederland Drie plaats vinden. Popprijs Westland is ook een initiatief van MuziekCentrumWestland samen met Nederland Drie.Verder neemt MuziekCentrumWestland op zaterdag 20 december a.s. weer de invulling van één van de podia tijdens het jaarlijkse Westlandse cultuurfestival Podium Westland voor haar rekening. Op deze ‘wintereditie’ zullen een aantal door het MCW geselecteerde bands gaan optreden. Zodat iedereen live kan genieten van het muzikale talent dat Westland rijk is. Podium Westland vindt evenals de vorige edities plaats in het centrum van Naaldwijk, op verschillende locaties zoals Bibliotheek Westland, de Oude Kerk, WestlandTheater De Naald en in Sociëteit Pax/MCW gebouw. Want MuziekCentrumWestland staat voor drie belangrijke waarden: verbinden, samenspelen en plezier maken. Het centrum biedt muzikanten daarom de ruimte om samen te spelen en om van elkaar te kunnen leren. Om te genieten van alles wat ‘muziek’ te bieden heeft. MCW geeft muziek de Ruimte!

Categories: