MCW gesloten vanwege Corona-virus

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Naar aanleiding van bovenstaande maatregel heeft het bestuur van MuziekCentrumWestland besloten MCW tot en met 6 april te sluiten.

Eventuele vragen kunt u per mail stellen via: info@muziekcentrumwestland.nl

By ||Reacties uitgeschakeld voor MCW gesloten vanwege Corona-virus

Podium Westland 2015 groot succes

Zaterdag 5 september stond het centrum van Naaldwijk bol van kunst, cultuur, eten en natuurlijk muziek.

Door heel het centrum heen kon worden genoten van uiteenlopende optredens en workshops. MCW presenteerde deze dag een gevarieerd programma in de PAX en op het buitenpodium. In MCW zelf werden workshops gegeven door JAM-Westland. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Bekijk hier de foto’s.

Studio ‘Westland Music Store’ vanaf nu ook per uur te huur!

Ben je drummer en wil je je partij even rustig oefenen zonder je buren tot last te zijn. Of als gitarist even lekker je amp opentrekken zonder commentaar van anderen. Dat kan bij MCW. Vanaf nu is het mogelijk studio ‘Westland Music Store’ per uur te boeken.

De laatste tijd kregen we regelmatig het verzoek of het mogelijk is een studio voor een kortere tijd dan een hele avond te boeken. Dat kan vanaf nu.

Dus wil jij je drumpartijen even goed doornemen, of zijn jullie een kopersectie die samen de puntjes op de i willen zetten, een DJ die zijn set voluit wil proberen, of een band die genoeg heeft aan twee uurtjes oefenen in plaats van de hele avond, dan ben je bij MCW aan het goede adres.

Om te kunnen reserveren heb je een inlogcode nodig, vraag deze hier aan.

Het uurtarief bedraagt € 11,00 inclusief volledige backline *).

Al in bezit van een inlogcode, klik dan hier om direct te reserveren.

*) Voor deze flexibele tijden is het niet mogelijk een contract af te sluiten.

MCW en Café De Slimmerick: verbinding als kracht!

Stichting MuziekCentrumWestland (MCW) voor Westlandse popmuzikanten is op de goede weg. Diverse bands repeteren inmiddels regelmatig in de professioneel ingerichte oefenruimtes. MCW geeft zo letterlijk ruimte aan de muzikale ontwikkeling van (jonge) Westlandse muzikanten. Een enthousiaste groep vrijwilligers is dagelijks in de weer om de ambities van MCW waar te maken. Maar met financiële ondersteuning en support vanuit het bedrijfsleven en door particulieren kan MCW nog veel meer doen.

Diverse bedrijven en particulieren hebben daarom die steun reeds toegezegd. En ook de eerste hoofdsponsor werd 4 april jl. met open armen verwelkomt. Namens Café De Slimmerick tekende eigenaar Piet Brederoo een overeenkomst waarmee Naaldwijks bekendste café en de jonge stichting zich de komende drie jaar aan elkaar verbinden. Waarbij de belangrijkste overeenkomst tussen hen in de praktijk is: het verbinden van mensen. Want: “zonder verbinding is er géén gezelligheid en géén muziek, dat is onze kracht”, aldus Brederoo. Ook de nieuwe MCW voorzitter Ronald van Elswijk – die onlangs Jos Borgdorff opvolgde – liet weten zeer tevreden te zijn met deze samenwerking: “De kernwaarden van MCW zijn: verbinden, samenspelen en plezier. Als bestuur beseffen we maar al te goed dat in de huidige maatschappij het van groot belang is om onderdeel te zijn van een sterk netwerk. Dit maakt MCW toekomstbestendig. Met De Slimmerick als sponsor van één van onze 3 oefenruimtes bouwen we verder aan ons fundament”.

Behalve het beschikbaar stellen van oefen faciliteiten organiseert en begeleidt MCW ook kleinschalige evenementen. Een belangrijke exponent hierin is de MCW All Star Band. Een gezelschap dat bestaat uit muzikale MCW vrijwilligers die al regelmatig optraden. Op 5 mei a.s. zullen zij ook de opening verzorgen van het bekende Wollepop festival in Naaldwijk. Verder heeft MCW een actie op touw gezet om jonge muzikanten tot 21 jaar betaalbaar te laten repeteren in één van de drie geluiddempende oefencabines. Voor meer informatie hierover, of over hoe u het MCW kan ondersteunen is op te vragen via e-mail: info@muziekcentrumwestland.nl

Popprijs Westland 2014 finale 15-11-2014

Zaterdag 15 november 2014 vond in Nederland Drie in Wateringen de finale plaats van de 2e editie van Popprijs Westland. Een initiatief van WPC Nederland Drie en Muziek Centrum Westland. De finalisten waren: Harvest Road, FON 14, Betrayed bij Rage en 12:04 [Twelve04]. Alle vier de bands kregen op weg naar deze finale professionele bandcoaching en twee bands gingen tot slot nog aan de haal met: een phototshoot (best band performance) en studiotijd bij Mantis Audio en een optreden op het DijkRock Festival 2015 (beide voor de beste band). Eervolle vermeldingen waren er voor alle deelnemers, organisatie, sponsoren én fans/bezoekers! Zie hier een beeldimpressie van de finale-uitslag plus de reactie van de winnaars:

 

BANDS:

12:04
Members: Myscu (vocals), Stephan (bass), Eddo (drums), Mark (guitar).
Genre: Grooving mix of Rock, Funk and Rap
Hometown: Nederland en Omstreken

Betrayed By Rage
Members: Peter van der Scheer (vocals), Toby Weidmann (drums), Robin van Lier (bass/backing vocals), Koen Smits (lead guitar), Eizejan Vellekoop (rhythm guitar).
Genre: Metal.
Hometown: Naaldwijk

Fon 14
Members: Bradley Pigmans (zang), Leonard de Jong (gitaar), Jesper Boon (drums), Sjoerd Schaap (basgitaar).
Genre: Rock.
Hometown: Westland

Harvest Road
Members: Rafael vd Wel (zang/gitaar), Jos Zuiderwijk (drums), Robert Verkade (bas) Niels Molenaar (toetsen/ gitaar), Jeroen Voogt (gitaar).
Genre: Southern rock, country, rock ‘n roll, funk, pop, indie rock en blues.
Hometown: Westland.

Twee van de vier finalisten speelden op donderdagavond 6 november ook op de Muziekzolder in Maasdijk.

Oktoberfest groot feest

Zaterdag 25 oktober jl. hebben wij bij onze buren PAX een fantastisch Oktoberfest gehouden. Vrijwilligers en bands die bij MCW oefenen speelden samen in verschillende samenstellingen Duitse hits van toen en nu. Klik hier voor de foto’s.

MuziekCentrumWestland draait op volle toeren!!

Ruim een maand na de opening draait MuziekCentrumWestland op volle toeren. Het muziekcentrum is dagelijks geopend en er is een groeiende belangstelling voor de huur van de drie oefenruimtes ontstaan. Er worden ook verschillende initiatieven ontplooid om voornamelijk jongeren enthousiast te maken en actief deel te laten nemen aan de Westlandse muziekscène. Daarom wordt er tevens geparticipeerd in diverse activiteiten, zoals; Popprijs Westland en Podium Westland.
Bestuurswissel
Een van de MCW-steunpilaren van het eerste uur is ondernemer in de muziek en horecaman, Kees van der Zijden. In Westland en omstreken beter bekent als bandleider en muzikant Kees Toets. Van der Zijden kijkt met trots terug op de afgelopen jaren. “We hebben het toch maar voor elkaar gekregen. Het enige echte Muziekcentrum voor het Westland is gerealiseerd.” Het Muziekcentrum is volgens Van der Zijden in een nieuwe fase beland. De focus ligt nu volledig op de exploitatie en het beheer. “Voor mij is dit een goed moment om het stokje binnen het bestuur over te dragen”, aldus Van der Zijden. “Als muzikant, horeca ondernemer en eigenaar van Kees Toets Muziek blijf ik als kernpartner nauw betrokken bij MCW. Samen maken we er een succes van!”Samen met de huidige secretaris en voorzitter, Paul Persoon en Jos Borgdorff, trok Kees van der Zijden in 2010 voor het eerst bij de gemeente Westland aan de bel. Zij vonden dat de Popmuziek in Westland te versnipperd was en er steeds meer behoefte kwam aan een centrale plek. Hun doel was het samenbrengen van diverse instanties en personen in de popmuziek, waardoor er meer synergie kon worden gecreëerd. En er zodoende concrete initiatieven – zoals het creëren van oefenruimtes – konden worden ontplooid. Ambitieuze plannen die o.a. door hun ijver en inzet binnen vier jaar gerealiseerd konden worden. Want niet zonder trots werd op zaterdag 30 augustus jl. met een flinke klap op de gong het MCW pand aan de Verdilaan in Naaldwijk officieel geopend door wethouders De Goeij en Weverling. Vele belangstellenden hebben die middag met bewondering een kijkje genomen in het splinternieuwe muziekcentrum.
Activiteiten
Van deze studio’s, voorzien van backlines met topapparatuur, wordt nu gretig gebruik gemaakt door Westlandse muzikanten. Inmiddels heeft een aantal bands zich aangemeld om op regelmatige basis te komen oefenen in het MCW gebouw. En van diverse andere Westlandse bands komen positieve reacties op het initiatief om er éénmalig kosteloos te kunnen repeteren! Dat kan nog in het gehele jaar 2014, echter wel op afspraak en op voorwaarde dat dit in het actuele oefenschema past. Er wordt ook gewerkt aan een database met Westlandse bands. Dit gegevensbestand is nu al te raadplegen via Facebook en zal later ook in de website muziekcentrumwestland.nl geïntegreerd worden. Tevens gaan in de maand oktober de voorrondes van Popprijs Westland van start. De finale zal op 15 november in Popcentrum Nederland Drie plaats vinden. Popprijs Westland is ook een initiatief van MuziekCentrumWestland samen met Nederland Drie.Verder neemt MuziekCentrumWestland op zaterdag 20 december a.s. weer de invulling van één van de podia tijdens het jaarlijkse Westlandse cultuurfestival Podium Westland voor haar rekening. Op deze ‘wintereditie’ zullen een aantal door het MCW geselecteerde bands gaan optreden. Zodat iedereen live kan genieten van het muzikale talent dat Westland rijk is. Podium Westland vindt evenals de vorige edities plaats in het centrum van Naaldwijk, op verschillende locaties zoals Bibliotheek Westland, de Oude Kerk, WestlandTheater De Naald en in Sociëteit Pax/MCW gebouw. Want MuziekCentrumWestland staat voor drie belangrijke waarden: verbinden, samenspelen en plezier maken. Het centrum biedt muzikanten daarom de ruimte om samen te spelen en om van elkaar te kunnen leren. Om te genieten van alles wat ‘muziek’ te bieden heeft. MCW geeft muziek de Ruimte!

Wethouders openen MuziekCentrumWestland

Wethouders De Goeij en Weverling openen MuziekCentrumWestland.

Zaterdag 30 augustus is met een flinke mep op de gong MuziekCentrumWestland officieel geopend. Vele belangstellenden hebben deze middag een kijkje genomen in het splinternieuwe MuziekCentrum. De studio’s, voorzien van een backline met topapparatuur werden flink getest. De eerste bands hebben inmiddels een vaste avond vastgelegd. In de naburige sociëteit PAX presenteerde de deelnemers aan de Popprijs Westland 2014 zich. Het was een fantastische dag en een mooie start voor MuziekCentrumWestland.

Klik hier voor de foto’s

MuziekCentrumWestland opent haar deuren.

Het is zover: zaterdag 30 augustus opent MuziekCentrumWestland haar deuren.

Maandenlang is hard gewerkt om het MuziekCentrum te realiseren. De laatste puntjes worden nu op de i gezet. Zaterdag 30 augustus zal de officiële opening worden verricht door de Wethouder van cultuur mw. M.A.A. (Marga) de Goeij-van der Klugt.

 

Programma:

12:00 uur                 : ontvangst en inloop bij onze buren: Sociëteit PAX (Verdilaan 2a)

12:30 uur                 : officiële opening door  Wethouder mw. M.A.A. (Marga) de Goeij-van der Klugt

13:00 – 18:00 uur   : open dag, bezichtig en probeer onze studio’s

13:30 – 19:30 uur   : Popprijs Westland, introductie van de bands. Dit vindt plaats in de PAX

19:30 uur                : B-Sharp, winnaar van Popprijs Westland 2013

 

Tijdens deze middag willen we alle Westlandse muzikanten uitnodigen om met hun instrument naar het gebouw van MuziekCentrumWestland te komen om de nieuwe studio’s uit te proberen.

Uiteraard zijn ook andere belangstellenden van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Hierbij bieden we de gelegenheid om een aantal instrumenten, zoals professionele drumkits, uit te proberen. Jullie zijn van harte welkom!!

MuziekCentrumWestland gaat van start!

De stichting MuziekCentrumWestland (MCW) werd op 18 augustus 2010 opgericht. Bijna vier jaar lang hebben de vijf actieve bestuursleden met hun leden en sympathisanten zich sterk gemaakt om muzikale krachten te bundelen in één geschikt Westlands pand. Dit voorjaar werd in gebouw De Binnenhaven (achter Westlandtheater de Naald) in Naaldwijk de ruimte gevonden om het muziekcentrum met behulp van de gemeente en sponsoren daadwerkelijk te kunnen realiseren. En op 1 juli 2014 was het dan eindelijk zo ver. In het bijzijn van makelaar Evert van Malkenhorst werd namens de verhuurder door de heer Alex de Zeeuw de sleutel overhandigd aan Jos Borgdorff en Paul Persoon van Muziekcentrum Westland.

In twee maanden tijd zal de ruimte van 160 m² ingericht worden met drie geluidsdichte opname- en oefenruimtes van 25 á 30 m². Het muziekcentrum zal dienen als een ontmoetingsplek voor muzikanten, en in samenwerking met de buren van sociëteit Pax kunnen bij gelegenheid ook podiumfaciliteiten voor optredens beschikbaar gesteld worden. Daarnaast is het centrum ook geschikt voor individuele muzieklessen, workshops en educatieve projecten voor scholen. Op zaterdag 30 augustus zal de officiële opening van het MCW plaats vinden. Dit gaat muzikaal gepaard met de introductie van 12 bands die meedoen aan de Westlandse Popprijs 2014.

Dus wil jij met je band de versterkers eens lekker open kunnen zetten zonder dat de buren er last van hebben? Vind je muziek en techniek zó interessant dat je er meer mee zou willen doen? Of lijkt het je gewoon gezellig om na de bandrepetitie nog even na te kunnen praten? Het kan vanaf 1 september allemaal in het nieuwe MuziekCentrumWestland! Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een vaste oefenavond op contractbasis vast te leggen. Dat kan binnenkort via een volledig geautomatiseerd online reserveringssysteem. Maar ook bands, gelegenheidsformaties, muzikanten, DJ’s en muziekdocenten die incidenteel een ruimte nodig hebben kunnen voortaan bij MCW terecht.

De band B-Sharp zal als eerste regionale band een oefenruimte op een vaste avond gaan gebruiken. B-Sharp was winnaar van de Popprijs Westland 2013 en ze waren onlangs nog live te zien op het grote podium van het Westlandse Cross festival. Wil jij ook je band aanmelden of een oefenruimte reserveren? Dat kan vanaf 1 augustus via de reserveringspagina op de website: www.muziekcentrumwestland.nl Via deze site kan je ook vriend worden van het MCW en je aanmelden als vrijwilliger. Al 25 vrijwilligers zijn momenteel bezig met het treffen van voorbereidingen of gaan vanaf augustus actief aan de slag om MuziekCentrumWestland samen met het bestuur en muziekminnend Westland tot een blijvend succes te maken. MCW, daar zit écht muziek in!