MCW gesloten

Vanaf 15 december 2020 is MCW gesloten vanwege de huidige Covid-19 maatregelen. Deze maatregelen gelden tot ten vroegste 9 februari 2021.

By |Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor MCW gesloten

We mogen weer oefenen!

Vanaf donderdag 19 november mag er in MCW weer geoefend worden met maximaal vijf personen in één oefenruimte. Een compleet overzicht van het Covid-19 protocol vind je hier: https://www.muziekcentrumwestland.nl/web2/wp-content/uploads/2020/06/Covid-19-Protocol-MCW-202006.pdf.

By |Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor We mogen weer oefenen!

Podium Westland 2015 groot succes!

Zaterdag 5 september stond het centrum van Naaldwijk bol van kunst, cultuur, eten en natuurlijk muziek.

Door heel het centrum heen kon worden genoten van uiteenlopende optredens en workshops. MCW presenteerde deze dag een gevarieerd programma in de PAX en op het buitenpodium. In MCW zelf werden workshops gegeven door JAM-Westland. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Bekijk hier de foto’s.

MuziekCentrumWestland draait op volle toeren.

Ruim een maand na de opening draait MuziekCentrumWestland op volle toeren. Het muziekcentrum is dagelijks geopend en er is een groeiende belangstelling voor de huur van de drie oefenruimtes ontstaan. Er worden ook verschillende initiatieven ontplooid om voornamelijk jongeren enthousiast te maken en actief deel te laten nemen aan de Westlandse muziekscène. Daarom wordt er tevens geparticipeerd in diverse activiteiten, zoals; Popprijs Westland en Podium Westland.
Bestuurswissel
Een van de MCW-steunpilaren van het eerste uur is ondernemer in de muziek en horecaman, Kees van der Zijden. In Westland en omstreken beter bekent als bandleider en muzikant Kees Toets. Van der Zijden kijkt met trots terug op de afgelopen jaren. “We hebben het toch maar voor elkaar gekregen. Het enige echte Muziekcentrum voor het Westland is gerealiseerd.” Het Muziekcentrum is volgens Van der Zijden in een nieuwe fase beland. De focus ligt nu volledig op de exploitatie en het beheer. “Voor mij is dit een goed moment om het stokje binnen het bestuur over te dragen”, aldus Van der Zijden. “Als muzikant, horeca ondernemer en eigenaar van Kees Toets Muziek blijf ik als kernpartner nauw betrokken bij MCW. Samen maken we er een succes van!”Samen met de huidige secretaris en voorzitter, Paul Persoon en Jos Borgdorff, trok Kees van der Zijden in 2010 voor het eerst bij de gemeente Westland aan de bel. Zij vonden dat de Popmuziek in Westland te versnipperd was en er steeds meer behoefte kwam aan een centrale plek. Hun doel was het samenbrengen van diverse instanties en personen in de popmuziek, waardoor er meer synergie kon worden gecreëerd. En er zodoende concrete initiatieven – zoals het creëren van oefenruimtes – konden worden ontplooid. Ambitieuze plannen die o.a. door hun ijver en inzet binnen vier jaar gerealiseerd konden worden. Want niet zonder trots werd op zaterdag 30 augustus jl. met een flinke klap op de gong het MCW pand aan de Verdilaan in Naaldwijk officieel geopend door wethouders De Goeij en Weverling. Vele belangstellenden hebben die middag met bewondering een kijkje genomen in het splinternieuwe muziekcentrum.

Activiteiten
Van deze studio’s, voorzien van backlines met topapparatuur, wordt nu gretig gebruik gemaakt door Westlandse muzikanten. Inmiddels heeft een aantal bands zich aangemeld om op regelmatige basis te komen oefenen in het MCW gebouw. En van diverse andere Westlandse bands komen positieve reacties op het initiatief om er éénmalig kosteloos te kunnen repeteren! Dat kan nog in het gehele jaar 2014, echter wel op afspraak en op voorwaarde dat dit in het actuele oefenschema past. Er wordt ook gewerkt aan een database met Westlandse bands. Dit gegevensbestand is nu al te raadplegen via Facebook en zal later ook in de website muziekcentrumwestland.nl geïntegreerd worden. Tevens gaan in de maand oktober de voorrondes van Popprijs Westland van start. De finale zal op 15 november in Popcentrum Nederland Drie plaats vinden. Popprijs Westland is ook een initiatief van MuziekCentrumWestland samen met Nederland Drie.

Verder neemt MuziekCentrumWestland op zaterdag 20 december a.s. weer de invulling van één van de podia tijdens het jaarlijkse Westlandse cultuurfestival Podium Westland voor haar rekening. Op deze ‘wintereditie’ zullen een aantal door het MCW geselecteerde bands gaan optreden. Zodat iedereen live kan genieten van het muzikale talent dat Westland rijk is. Podium Westland vindt evenals de vorige edities plaats in het centrum van Naaldwijk, op verschillende locaties zoals Bibliotheek Westland, de Oude Kerk, WestlandTheater De Naald en in Sociëteit Pax/MCW gebouw. Want MuziekCentrumWestland staat voor drie belangrijke waarden: verbinden, samenspelen en plezier maken. Het centrum biedt muzikanten daarom de ruimte om samen te spelen en om van elkaar te kunnen leren. Om te genieten van alles wat ‘muziek’ te bieden heeft. MCW geeft muziek de Ruimte!

B-Sharp winnaar Popprijs Westland 2013

 

In een volgepakt Nederland 3 Wateringen is zaterdagavond 16 november 2013 de finale van Popprijs Westland 2013 gehouden. Na maanden van voorbereiding en voorrondes met vele getalenteerde bands was het grote moment aangebroken; de grote finale!

De bands Tune, The Royal Spuds, B Sharp en Pangea hebben tijdens de finale het publiek getrakteerd op een waanzinnig muzikaal hoogstaande avond. De sfeer zat er goed in, en ondanks de strijd die de bands onderling moesten voeren bleek ook nu weer dat muziek grenzen vervaagt en de onderlinge competitie achter de coulissen van Nederland3 eerder de vorm van een gezellige onderlinge sfeer had.

Maar uiteindelijk kon er tijdens de Popprijs Westland 2013 maar één winnaar zijn en dat is geworden B Sharp!

Deze waanzinnige band kreeg uit handen van wethouder Arne Weverling de hoofdprijs uitgereikt: B Sharp wint 2 dagen studiotijd bij Unicorn Studios! The Royal Spuds gingen er vandoor met de extra prijs, een optreden op Dijkrock 2014 en alle bands zijn nogmaals te zien en horen op 10 Jaar Westland in 2014.

Wij wensen de prijswinnaars veel plezier met de gewonnen prijzen. Tevens danken we alle andere bands voor hun inzet. En natuurlijk mogen we de sponsors niet vergeten die de Popprijs Westland mogelijk hebben gemaakt: onze dank is groot!

 

Tot volgend jaar!

Bekijk hier de foto’s

Finale Popprijs 1218

Podium Westland 2013 groot succes

MuziekCentrumWestland nam dit jaar voor de tweede keer de invulling van één van de podia tijdens Podium Westland voor haar rekening. Een uitgelezen kans om de Popprijs Westland deelnemers de ruimte te geven om zichzelf aan het publiek voor te stellen. En dat hebben ze gedaan. Van het begin tot het einde was de zaal lekker gevuld en heeft iedereen kunnen genieten van het talent wat het Westland rijk is. Nog even nagenieten?, klik hier voor de foto’s.

Popprijs Westland is een initiatief van MuziekCentrumWestland en Popcentrum Nederlanddrie. Meer informatie op: www.popprijswestland.nl

7 september: Podium Westland programma

Timetable Podium Westland locatie PAX

van tot Podium 1 PAX Podium 2 Tendum
14:00 14:30 Bij gebrek aan beter
14:35 15:05 Try Some
15:10 15:40 Sixt Ocean
15:45 16:15 Sarless
16:20 16:50 Joe and the Drummer
16:55 17:25 Fabruari Four
17:30 18:00 Planovel
18:00 19:00 PAUZE PAUZE
19:00 19:30 Airstrike
19:35 20:05 The Ridge
20:10 20:40 Spinning circles
20:45 21:15 The Royal Spuds
21:20 21:50 Viktor
21:55 22:25 Ignition
22:30 23:00 B Sharp
23:05 23:35 Tune

 

Dit jaar organiseert MCW met Nederland 3 de Popprijswestland

  • 18 t/m 15 juni inschrijvingen
  • begin juli, bekend making 16 bands/acts die naar de voorrondes gaan
  • 7 september presentatie 16 bands tijdens Podium Westland, locatie Pax (binnenhaven naast de Naald).
  • 4+5 oktober voorrondes, locatie Popcentrum Nederland 3
  • 11+12 oktober voorrondes, locatie Popcentrum Nederland 3
  • 19 oktober bekendmaking 4 finalisten, uitdelen van de opdrachten
  • 26 oktober bandcoaching, locatie Popcentrum Nederland 3
  • weekend van de Westlandse popmuziek, start donderdag 7 november optredens finalisten in de muziekzolder
  • laatste 2 weekenden finalisten in diverse horecagelegenheden in Westland
  • 16 november finale

Poppodium Westland | 15 september 2012

MCW verzorgt de presentatie van bands,workshops van DJ Zwaardski, optreden van No Comment, publiek kan verschillende instrumenten uitproberen.

Locatie: voormalige Rabobank Naaldwijk

Talentenmiddag Muziekcentrum Westland | 16 augustus 2012

Talentenmiddag Muziekcentrum Westland op het Wilhelminaplein, Naaldwijk